Mainos

Jäälauttakoira uudelleen merille - Katso video

Viime kuun lopulla jäälautalta löytynyt sekarotuinen seikkailijakoira on saanut pelastajaltaan pestin - nyt laivakoirana.

Ystävällinen mutta pelästynyt koira löytyi viime kuun lopulla Puolan Vistula-joelta matkattuaan hyisellä lautalla 120 kilometriä, mutta kukaan ei tiedä milloin matka oli alkanut. Koiran löytäjä, Adam Buczynski, on nyt nimennyt koiran Baltic'iksi eli Itämereksi ja hauva on saanut paikan Adamin johtamalta merentutkimusalukselta.

- Baltic ei pelkää laivaa ollenkaan ja on innokas lähtemään mukaan, Adam kertoo. - Hänelle on luvassa ensin kolmen päivän matka ja jos kaikki menee hyvin, toinen samanlainen.

Adam lisää, että Baltic saa pitää pelastusliiviä siltä varalta, että jotain tapahtuisi. - Hänen päätehtävänään on toimi ruoanmaistajana.

Balticin alkuperäinen omistaja on arvoitus. Kaikkiaan neljä henkilöä esiteltiin koiralle siinä toivossa, että se tunnistaisi isäntänsä, mutta Baltic ei heiluttanut häntäänsä kenellekään.

Balticin pelastaminen jäälautalta oli hiuskarvan varassa: koira oli nälkiintynyt, märkä ja kylmettynyt. Sen voimat eivät tahtoneet riittää kapuamiseen veneeseen lautalta ja se tippui jatkuvasti jäihin.

Kun koira lopulta saatiin maihin, se kuivattiin ja vietiin toipumaan. Eläinlääkärin mukaan paleltumiakaan ei ollut ja pian arviolta viisivuotias, 20-kiloinen Baltic oli jälleen iloinen ja seuranhakuinen. Nyt sitä odottavat uudet, mutta otaksuttavasti turvallisemmat seikkailut.

(MTV3 - Enex)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.