Jaakonsaari vaatii tukea naisyrittäjille

Työministeri Liisa Jaakonsaari esittää erillisen toimenpideohjelman luomista työpaikkojen saamiseksi palvelualalle. Työvoimaa tulisi Jaakonsaaren mielestä kanavoida työmarkkinoille erityisesti naisten yrittäjyyttä tukemalla. Jaakonsaari perustelee ohjelmaa mm. sillä, että näin voitaisiin kehittää julkisen sektorin rinnalle ylimääräisiä palveluja esimerkiksi ikääntyvän väestön tarpeisiin.

EU:n komission työllisyyskonferenssissa Helsingissä puhuneen Jaakonsaaren mukaan hallitus asettaa myös työryhmän valmistelemaan ensi vuoden kansallista toimintasuunnitelmaa. Se on määrä perustaa välittömästi viikonloppuna pidettävän EU:n Wienin huippukokouksen jälkeen. Tavoitteena on täystyöllisyys. Tavoitteisiin kuuluu edelleen työnteon verottamisen keventäminen vaarantamatta julkisten palvelujen tasoa.

Jaakonsaari korosti, että Suomi on vahvasti mukana toteuttamassa eurooppalaista työllisyysstrategiaa pohjoismaisen aktiivisen työvoimapolitiikan pohjalta. Keskeisinä elementteinä ovat tällöin myös panostus yrittäjyyteen, elinikäiseen oppimiseen, sukupuolten väliseen tasa-arvoon sekä hyviin kolmikantasuhteisiin.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat