Jaakonsaari: Työttömyys ei puolitu

Työministeri Liisa Jaakonsaaren mukaan Suomen työllisyyskehitys on ollut nykyisen hallituksen kaudella Euroopan huippuluokkaa. Hallitusohjelmassa asetettu tavoite työttömyyden puolittumisesta ei kuitenkaan ole toteutunut.

Työpaikkoja on kuluvan hallituskauden aikana tullut 170 000 lisää. Valtaosa niistä on syntynyt yksityiseen yritystoimintaan. -Kasvun ja työllisyyden välisen suhteen murtumisesta tai muuttumisesta ei ole merkkejä, hän sanoo.

Jaakonsaari toivoo, että ensi hallitusohjelmaan saataisiin toimia, jotka kohdentaisivat palvelusektoriin työllistävyyttä. Työttömyysaste on alentunut 16,4 prosentista 11,5 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorisotyöttömyys on saatu laskuun. -Suomen taloushistoriassa viime vuosien työllisyyden paraneminen ja työttömyyden aleneminen hakee vertaistaan, Jaakonsaari totesi esitellessään hallituskauden työllisyyskehitystä. Jaakonsaari pitää työttömyyden puolittamista toki mahdollisena, vaikka työttömyyden alentaminen tästä eteenpäin käy yhä vaativammaksi.
(MTV3-STT-Reuters)


Lue myös:

    Uusimmat