Mainos

Jaakonsaari: Suomen EU-politiikka on valuvikainen

Suomen EU-politiikkaa kritisoidaan jälleen. Tällä kertaa kriitikkona on europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.), joka luonnehtii kotimaan EU-politiikkaa valuvikaiseksi.

Sen sijaan, että Suomi keskittyisi yhtenä EU-maana ratkomaan kriisiä, se keskittyy suojelemaan itseään mahdollisilta tulevaisuuden uhilta.

Jaakonsaari peräänkuuluttaa kaikilta unionin jäsenmailta - myös Suomelta - nopeaa ja ketterää päätöksentekoa.

Ranskan valtiovarainministeri vahvisti tänään, että euroryhmä joutuukin kokoontumaan peräti kaksi kertaa tässä kuussa, huomenna ja 20. päivä heinäkuuta.

Vaikeat päätökset pankkivalvonnasta ja kriisirahaston jälkimarkkinaostoista runnottiin viime viikolla läpi keskellä yötä ja pakon edessä. Jotta päätöksiä 27 maan kesken saadaan ylipäätään syntymään, ne on monesti jätettävä tulkinnanvaraisiksi.

– Päätöksiä pystytään tekemään, mutta kriisinhallinta on anteeksiantamattoman huonoa ja hidasta. Kyllä Suomi on enemmän ollut hidastamassa näitä päätöksiä kun nopeuttamassa, Jaakonsaari moittii.

Suomesta on Jaakonsaaren mukaan tullut kapula unionin rattaisiin siksi, että se suojelee EU-politiikallaan vain omaa napaansa.

– Enemmän energiaa on käytetty siihen, että jos Euroopassa menee huonosti ja jos Kreikka kaatuu, miten Suomen asiat hoidetaan silloin parhaiten. Näkökulman pitäisi olla, mitä voisimme tehdä yhtenä EU-maana, jotta välttyisimme Euroopan hajoamiselta.

Jaakonsaaren mukaan kriisistä voittajana selviytyvät ne valtiot, joille yhteinen etu on tällaisessa poikkeustilanteessa omaa etua tärkeämpää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.