Mainos

Jaakonsaari: Sdp mukaan "kriisihallitukseen"

Entisen työministerin kansanedustaja Liisa Jaakonsaaren (sd.) mielestä Suomeen on perustettava kolmen suuren puolueen kriisihallitus. Vain laaja hallitusrintama kykenisi hänen mielestään torjumaan työttömyyttä tarpeeksi tehokkaasti.

Jaakonsaari sanoo, että viime vuosikymmenen talouskriisin hoidossa tehtiin yksi suuri virhe: hallitus ei kyennyt estämään työttömyyden hallitsematonta kasvua. Nyt kun hallitus tarkistaa ohjelmaansa, voitaisiin myös hallituspohjaa laajentaa Jaakonsaaren mielestä Sdp:llä.

- Se lisäisi poliittisen päätöksentekojärjestelmän kykyä reagoida nopeasti ja navigoida uudessa tilanteessa. Nythän on hukattu jo aika paljon aikaa [sen ratkaisemiseksi], millä tavalla tähän kasvavaan työttömyyteen vastataan, Jaakonsaari sanoo.

Katainen ei lämpene ajatukselle

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei Jaakonsaaren ajatuksille lämpene.

- Ei meillä nyt ole tarkoitus uusia eduskuntavaaleja käydä eikä uusia hallituksia perustaa. Nyt tarvitaan yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ihan poliittisella tasolla, Katainen sanoo.

- Kun on vaikeita aikoja, naapuriapu ja rakkaus tämän poliittisen yhteisymmärryksen rinnalla on vähintäänkin yhtä tärkeää. Jätetään nämä byrokraattiset koukerot vähemmälle ja keskitytään olennaiseen.

Oppositiojohtajat ovat vaatineet myös eduskunnan ennenaikaista koolle kutsumista. Katainen sanoo, että nyt ei ole käsillä yhtään sellaista asiaa, joka vaatisi eduskunnan välittömän päätöksen.

- Eduskunta sitten kun ripeästi käsittelee lisätalousarvioesityksen, niin päästään kyllä ihan hyvään vauhtiin. Meillä on nyt vuoden alussa alkanut uusi budjetti, joka on varsin elvyttävä ja siellä vielä rahaa riittää, Katainen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.