Mainos

Jaakonsaari pettynyt työsopimuslain hitaaseen valmisteluun

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) sanoo olevansa erittäin pettynyt työsopimuslain uudistamisen hitaaseen etenemiseen. Uudistamista valmistelevan komitean on määrä jättää mietintönsä lokakuun loppuun mennessä, mutta se joutuu hakemaan lisäaikaa.

-Ei ole selvästi ilmennyt tarpeeksi tahtoa paneutua asiaan riittävän intensiivisesti, jotta olisi tullut tulosta, Jaakonsaari sanoi tänään työministeriöin tiedotustilaisuudessa.
-Vaikuttaa siltä, että aivan lyhyt lisäaika ei riittäisi komitealle, hän arveli.

Jaakonsaaren mukaan jatkossa on harkittava sitä, että osa komitean tehtävistä ratkaistaan nopeammalla aikataululla. Valmistelu on ollut Jaakonsaaren mukaan esimerkki työmarkkinakäytännön "pimeästä puolesta".
-Ei ole ollut tahtoa tiivistää sellaisia kysymyksiä, joihin halutaan saada ratkaisu. Hyvää ja perusteellista keskustelua on käyty, mutta yleiskeskustelu ei vie asioita eteenpäin, Jaakonsaari arvostelee.

Valtioneuvosto asetti komitean marraskuussa 1995 uudistamaan työsopimuslakia, joka on säädetty vuonna 1970.
-Silloin työmarkkinaosapuolet sanoivat, että kaksi vuotta on liian lyhyt aika. Se on samansuuruinen reformi kuin työaikalain uudistus, jota nyherrettiin kuulemma viisi vuotta, Jaakonsaari myöntää. Jaakonsaaren mukaan tavoite on saada lakiesitys eduskuntaan kuluvan vaalikauden aikana.

Työsopimuslain uudistusta valmistelevaa komiteaa johtaa työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen. 17-jäsenisessä komiteassa ovat edustettuna työmarkkinajärjestöt, valtiovalta ja yliopistot. Tiitinen kertoi viime viikolla pitävänsä valmistelutapaa ja komiteaa erittäin raskassoutuisena.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.