Mainos

Jaakonsaari odottaa EU:n työllisyyskokouksesta tuloksia

Työministeri Liisa Jaakonsaari uskoo, että marraskuussa Luxemburgissa pidettävästä EU:n työllisyyshuippukokouksesta tulee merkittävämpi kuin luullaankaan. Hänen mielestään ylisuuret odotukset ovat itse asiassa "sparranneet" siihen suuntaan, että työllisyyskysymystä halutaan viedä eteenpäin.

-Se ei ole mikä tahansa kokous, Jaakonsaari ennusti tänään Luxemburgissa EU:n työ- ja sosiaaliministerien kokouksen tauolla. Jaakonsaaren mielestä tämänpäiväisen kokouksen keskeisenä antina oli, että nyt on todella vakavoiduttu työttömyyden ongelman edessä ja että asia nähdään yleiseurooppalaisena aatteena. Enää ei hänen mielestään asioita ajatella siten, että työttömyys on kunkin valtion oma asia.

Jaakonsaari antoi pääpiirteissään hyvän arvosanan Euroopan komission viime viikolla julkaisemasta työllisyyspaperista, jolla valmistaudutaan marraskuun huippukokoukseen. Sen keskeiset teemat yrittäjyydestä, työllistettävyydestä, sopeutumisesta ja tasa-arvosta vastaavat hänen mielestään pitkälti pohjoismaisia näkemyksiä.

Kokouksen keskustelussa kyseltiin, onko järkevää asettaa varsinaisia numerollisia tavoitteita. Komissio puhuu paperissaan mm. seitsemän prosenttiyksikön työttömyyden laskusta ja 12 miljoonasta uudesta työpaikasta. Komission asettamaa 70 prosentin työllisyysastetta Jaakonsaari pitää hyvänä. Ylipäänsä työllisyysaste eli työssä olevien määrä suhteessa työikäisiin kuvaa hänen mielestään kansantalouden toimintakykyä paremmin kuin työttömyysluvut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.