Mainos

Jaakonsaari myöntää uudistusten takunneen

Työministeri Liisa Jaakonsaari myöntää isojen järjestelmäuudistusten edenneen takkuisesti. Työministeri jaksaa hankalasta alusta huolimatta kuitenkin uskoa ministeriönsä ajamiin uudistuksiin. Jaakonsaari kommentoi uudistusten etenemistä aamuisessa Aamulehdessä.

Pitkäaikaistyöttömille tarjottavaa koulutustukea on elokuusta alkaen käyttänyt vain vajaat tuhat työtöntä. Tukeen varattiin täksi vuodeksi 300 miljoonaa markkaa, mutta laimean kysynnän takia käyttämättä jääneet 290 miljoonaa on päätetty siirtää ensi vuoteen.

Jaakonsaaren mukaan yhtenä syynä tahmeaan alkuun voi olla pitkäaikaistyöttömien itsetunnon puute. Työttömät eivät usko saavansa työtä koulutuksen jälkeenkään. Lisäksi koulutukseen pääsyn tiukat ehdot ja tarpeeton byrokratia ovat vaikeuttaneet uudistuksen alkutaivalta.

Hän uskoo koulutustuen suosion lisääntyvän tulevana vuonna, kun koulutukseen pääsy helpottuu. Jaakonsaaren mukaan kahdeksi vuodeksi tehty tupo tukee työttömyyden vähentämispyrkimyksiä. Hän uskoo edelleen, että työttömyys voidaan puolittaa ja tässä tehtävässä koulutus näyttelee tärkeää roolia.

Opetus- ja työministeriöiden onkin Jaakonsaaren mukaan määrä yhdistää voimansa ja tarjota tulevaisuudessa niin sanottua muuntokoulutusta. Tällaisessa koulutuksessa esimerkiksi rakennusinsinööristä leivotaan sähköalan asiantuntija ja merkonomista datanomi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.