Mainos

Jaakonsaari muuttaisi järjestäytymisvaatimuksia

Työministeri Liisa Jaakonsaari on valmis poistamaan työehtosopimusten yleissitovuuden ehtona olevan 50 prosentin järjestäytymisvaatimuksen. Hän ulottaisi yleissitovuuden edustavimmalle työehtosopimukselle.

-Vastaavasti sopimisoikeutta on tuotava ennakkoluulottomasti yritys- ja työpaikkatasolle, Jaakonsaari totesi SAK:n tilaisuudessa Oulussa tänään.

Hän pitää työelämän perussäännöstön eli työsopimuslain uudistamista yhtenä lähivuosien suurimmista haasteista. Työelämän kehittämisen suunta taas riippuu seuraavan hallituksen pohjasta.

-Kokoomus on osoittanut käytännön politiikassaan ja omissa ohjelmissaan, että sillä on valmiuksia taipua mihin suuntaan tahansa. Hallituspohja ratkaisee: hallitusyhteistyö SDP:n kanssa tuo esille parhaat puolet, porvariyhteistyö pimeimmät puolet.

Työsopimuslain kokonaisuudistusta valmistellaan parhaillaan professori Kari-Pekka Tiitisen johtamassa työsopimuslakikomiteassa. Sen tehtävänä on mm. määritellä yleissitovuus ja paikallinen sopiminen. Komitean on määrä saada työnsä valmiiksi lokakuun loppuun mennessä. Nykyisin työehtosopimus on yleissitova silloin, kun sopimuksen piirissä on vähintään puolet alan työntekijöistä. Kattavuus lasketaan sen mukaan, kuinka paljon alan kaikista työntekijöistä on työnantajaliittoon järjestäytyneiden yritysten palveluksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.