Mainos

Jaakonsaari löysi sisäisen meppinsä

SDP:n kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on ilmoittanut lähtevänsä eurovaaliehdokkaaksi. Jaakonsaari kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa eduskunnan kansalaisinfossa.

- Aion politisoida EU-vaalit ja haluan käydä EU-keskustelua kansalaisille läheisin termein, Jaakonsaari sanoo.

Entinen työministeri Jaakonsaari on istunut eduskunnassa lähes kolmekymmentä vuotta.

- Olen nyt löytänyt itsestäni sisäisen mepin, hän nauraa.

Jaakonsaari arvosteli viime viikolla Eero Heinäluomaa, koska tämä ei lähde SDP:n eurovaaliehdokkaaksi. Jaakonsaari ihmetteli blogissaan, miksi puolueen niin sanotut arvohenkilöt ovat haluttomia kantamaan vastuuta. Heinäluoman lisäksi ehdokkuudesta ovat kieltäytyneet muun muassa Erkki Tuomioja ja Johannes Koskinen. Nimekkäille ehdokkaille onkin tilaa, sillä myöskään seuraavat eivät lähde ehdolle: kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri sekä nykyiset mepit Lasse Lehtinen, Reino Paasilinna ja Riitta Myller.

Jaakonsaari on nyt kolmas SDP:n kansanedustaja, joka yrittää europarlamenttiin. Tähän mennessä eurovaaliehdokkuudestaan ovat ilmoittaneet muun muassa Arja Alho, Kimmo Kiljunen ja Jani Sievinen.

Suomesta valitaan Euroopan parlamenttiin ensi kaudelle kolmetoista edustajaa. Koko maa on kesäkuussa järjestettävissä vaaleissa yhtenä vaalipiirinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.