Mainos

Jaakko Tusa: Bensiinivero jäädytettävä

Raakaöljyn hinnannousu on vaikuttanut viime kuukausina öljytuotteiden kuluttajahintoihin Suomessa. Öljy- ja kaasualan keskusliiton toimitusjohtaja Jaakko Tusa muistuttaa, että Suomessa bensiinin hinnasta kolme neljännestä on veroa. Hänen mielestään bensiinin verotus tulisi Suomessa ainakin jäädyttää nykytasolle useammaksi vuodeksi, kunnes täkäläinen verotus olisi EU:n keskitason alapuolella.

Öljy- ja kaasualan keskusliiton kuluttajahintaseurannan mukaan 95-oktaanisen bensiinin keskihinta oli 15. heinäkuuta 5,95 markkaa litralta. Kesäkuun puolen välin keskihinta oli kolme penniä vähemmän, ja toukokuussa se oli 5,83 markkaa. Kevyen polttoöljyn keskihinta oli heinäkuun puolivälissä 1,78 markkaa litralta. Vastaava kesäkuun puolen välin luku oli 1,58 markkaa, ja toukokuun noteeraus 1,62 markkaa litralta.

EU-maat hillitsevät liikennepäästöjä

Euroopan unionin komission ja Euroopan auto- ja öljyteollisuuden yhteisen Auto-Oil -ohjelman toinen vaihe etenee.
-Tavoitteena on, että komissio saa ohjelmaan perustuvat uudet pakokaasu- ja polttoainedirektiiviehdotukset valmiiksi vielä kuluvan vuoden aikana, Öljy- ja kaasualan keskusliitosta todetaan.
Euroopan öljyteollisuuden ympäristöjärjestö Concawe on komission tietopohjaan perustuen laatinut ennusteet liikenteen päästöjen kehittymisestä EU:n viidessätoista jäsenmaassa. Ennusteiden mukaan EU-maiden liikenteen päästöt vähenevät seuraavan 10-15 vuoden aikana 75-85 prosenttia verrattuna vuoden 1990 tilanteeseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.