Jaakko Saariluoman kassi:

- marinoitua mustekalaa - rasvasilliä - kiinankaali - chilipaprikoita - munakoiso - kiwi-hedelmiä - tofu

Jyrki Sukulan ja Jaakko Saariluoman menu:

Mustekalasalaatti

200 g marinoitua mustekalaa 1/2 kiinankaali sipuli 1/3 munakoisoa sitruunanmehua oliiviöljyä suolaa sokeria tabascoa

Suikaloi raaka-aineet ja paista oliiviöljyssä. Mausta ja lisää lopuksi sitruunanmehu. Tarjoile mustekalan kera.

Paistettua tofua ja wokkivihanneksia

200 g kiinteää tofua 1/2 kiinankaali sipuli 2 valkosipulinkynttä soijaa chiliä sitruunaa valkopippuria chiliöljyä 2 dl leipäraastetta 2 kananmunaa

Wokkaa suikaloidut vihannekset chiliöljyssä mausteiden kera. Paneroi tofu leipäraasteessa ja paista öljyssä.

Paistettua silliä ja murskattua kananmunaa, muhennettua perunaa

sillifile 2 kananmunaa 1/2 l maitoa 1 dl tilliä 50 g voita

Liota sillifile maidossa. Paista nopeasti voissa ja lisää päälle raastettu keitetty muna. Lisää tilliä.

muhennettu peruna:

2 kiinteää perunaa 1/2 sipuli 1 rkl Dijon -sinappia valkopippuria suolaa 20 g voita 1 dl kermaa

Kuutioi peruna ja freesaa kuutiot sekä sipuli. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta.

Vaniljatofua ja chilihilloa

100 g tofua vaniljatanko 1 dl fariinisokeria 50 g voita

Mausta tofu vaniljalla ja pyörittele fariinisokerissa. Paista voissa.

chilihillo:

chili 1/2 dl sokeria 2 rkl sitruslikööriä 2 rkl vettä 2 kiwi-hedelmäää

Sekoita aineet ja hauduta 10 min. miedolla lämmöllä. Tarjoile tofun ja kiwi-hedelmän kera.

Lue myös:

    Uusimmat