Mainos

Jaakko Rytsölä haettu konkurssiin

Verottaja jätti eilen Helsingin käräjäoikeuteen it-miljoonistaan tunnettua Jaakko Rytsölää koskevan konkurssihakemuksen. Verottaja perää Rytsölältä yli 1,3 miljoonan euron jälkiveroja hänen vuonna 2000 tekemistään osakekaupoista.

Rytsölän jälkiverot ovat erääntyneet maksuun viime joulukuussa ja kuluvan vuoden helmikuussa. Jälkiverot ovat peräisin Internet- ja teleoperaattori Jippiin eli entisen Saunalahden osakkeiden myynnistä. Verottaja haki ennen konkurssihakemuksen jättämistä Rytsölältä saataviaan ulosoton kautta.

Rytsölä antoi jo helmikuun puolivälissä ulosottovirastolle selvityksen varoistaan. Rytsölän varattomuustodistus on päivätty viime perjantaille. Ulosottoselvityksen perusteella verottaja kuitenkin joutui toteamaan, ettei kaikkien saatavien periminen ulosoton kautta onnistu. Ulosottoselvityksen ja Rytsölän todetun osittaisen varattomuuden ja maksukyvyttömyyden jälkeen verottaja päätti hakea saatavansa konkurssimenettelyn kautta.

Käräjöintipäivää ei kuitenkaan vielä ole määrätty. Käytännössä tiedonanto hakemuksesta on toimitettava Rytsölälle kahden viikon aikana, jonka jälkeen hänellä on viikko aikaa vastustaa hakemusta.

Jaakko Rytsölä ja hänen veljensä Antti nousivat julkisuuteen miljoonavoittojensa myötä ja hankkiessaan omistukseensa luksusautoja. Veljekset lahjoittivat myös rahaa hyväntekeväisyyteen ja lääketieteeseen. Viime aikoina varusmiespalveluksessa oleva Jaakko Rytsölä on realisoinut omaisuuttaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.