Mainos

Jaakko Pöyry hienoisesti alaspäin

Insinööritoimisto Jaakko Pöyryn tuloskunto heikkeni alkuvuonna hieman viime vuotisesta. Konsultointikonsernin tammi-kesäkuun tulos rahoituserien jälkeen oli 13,0 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli reilut kaksi prosenttia parempi.
Alkuvuoden tuloksessa korostuu 4,9 miljoonan euron erä ruotsalaisten eläkesäätiöiden maksupalautuksista, mitä ei vastaavasti viime vuoden tuloslaskelmassa huomioitu. Ilman tuloutuserää Pöyryn alkuvuoden tulos jäisi 8,1 miljoonaan euroon.
Konsernin liikevaihto heikkeni ensimmäisellä vuosipuoliskolla 223,0 miljoonaan euroon. Vuosi sitten vastaavaan aikaan liikevaihto oli 238,9 miljoonaa. Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat silti alkuvuoden aikana konsernin keskeisessä metsäteollisuuden konsultoinnin ryhmässä. Eteenpäin meni myös infrastruktuuri ja ympäristö -puoli.
Tappioita tuotti energiaprojektien yksikkö, etenkin alkoholilaitosten kokonaisurakointi. Konserni ilmoitti maaliskuussa lopettavansa alkoholilaitosten kokonaisurakoinnin, mistä tuloslaskelmaan on tehty kuuden miljoonan euron kulukirjaus.
Loppuvuoden tulostavoitteet Pöyry pitää ennallaan, vaikkakin osavuosikatsauksessa arvioidaan yleisen suhdannenäkymän saattavan vaikuttaa konsernin toimintaan loppuvuonna. Yhtiö pitää mahdollisena osakekohtaisen tuloksen nostattamista viime vuodelta 15 prosenttia, kun se alkuvuonna koheni reilulla 12 prosentilla viimevuotisesta 0,64 euroon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.