Mainos

Jaakko heitti kylmän luomukiven

Suomen Epätieteellinen Seura on heittänyt tänään perinteisen Jaakonpäivän kylmän kiven Helsingin Kolera-altaaseen tasan kello 12.

Epätieteellisen Seuran kylmä kivi jäähdytettiin tänä vuonna reaaliajassa juuri ennen heittoa luomumenetelmällä merivedessä kasteltuja rättejä käyttämällä. Kaikkihan tietävät, että jos makaa uimarannalla märkä pyyhe mahan päällä, niin alkaa paleltaa. Tähän yleisesti tiedossa olevaan seikkaan tämän vuoden kylmänkiven viilennyskin perustuu.

Vuoden 2009 kivi on kaivettu Sveitsin kylmässä maaperästä ja suuresta onkalosta, jossa on nyt tiettävästi CERN:in LHC-hiukkaskiihdytin. Epätieteilijät pyysivät jokunen vuosi sitten maanalaisesta rakennusprojektia ja työmaata johtavaa insinööriä varaamaan yhden kohtuullisen kokoisen lohkareen epätieteilijöille jaakonpäivän kylmäksi kiveksi.

CERN:in onkalossa kiven poistokohtaan oli jäänyt kuulemma pieni ja pysyvä musta aukko. Tämä aiheuttaa nyt päänvaivaa, koska musta aukko imaisee sisäänsä kiihdytetyt hiukkaset. Kivi päätettiin kuljettaa Sveitsistä rekipelillä. Epätieteilijät vetivätkin kivirekeään lihasvoimin läpi Saksan aina Rostockiin saakka. Onneksi koko matkan oli alamäkeä. Rostockissa kivi saatiin ujutettua erääseen alukseen maksuttomaksi painolastiksi. Reki jätettiin Rostockin rantaan. Kivenmötikkää on säilytetty epätieteilijöiden piirongin päällä parisen viikkoa, ja nyt epätieteilijät nakkasivat sen Kolera-altaan synkkään syöveriin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.