Jääkiekon naisten SM-sarjassa mielenkiintoinen tulokas

Jääkiekon naisten SM-sarja alkaa huomenna lauantaina yhdeksän joukkueen voimin. Uusina tulokkaina sarjassa nähdään nousijajoukkue Kuopion KalPa sekä juuri toimintansa aloittanut Team Oriflame Kuortane.

Neljän ottelun voimin käynnistyvä naisten SM-sarja on laajentunut tälle kaudelle yhdeksän joukkueen sarjaksi, kun mestaruustaisteluun lähtee mukaan myös Kuortaneella hiljattain toimintansa aloittanut Team Oriflame Kuortane.

Suomen Jääkiekkoliiton naisten valmennuspäällikkö Arto Sieppi odottaa kaudesta mielenkiintoista.

- HPK lähtee varmasti kauteen yhtenä ennakkosuosikkina, mutta kokonaisuudessaan uskoisin edessä olevan tasaisempi sarja kuin pitkään aikaan, Sieppi ennakoi.

Hän poimii joukosta myös muita mielenkiintoisia joukkueita.

- JYPissä on paluumuuttajia ja sarjanousija KalPa tuo varmasti savolaista juonikkuutta sarjaan. Team Oriflame Kuortane puolestaan on koko sarjan nuorin joukkue.

Hallitseva Suomen mestari on Tampereen Ilves. Hopealle ylsi viime kaudella Espoon Blues ja pronssille HPK Hämeenlinnasta.

Jääkiekkoilua ja opiskelua

Team Oriflame Kuortane perustettiin osana projektia, jolla pyritään kehittämään suomalaista tyttö- ja naiskiekkoilua. Joukkueen pelaajat asuvat ja harjoittelevat Kuortaneen urheiluopistossa.

- Projekti mahdollistaa huipulle tähtäävien tyttökiekkoilijoiden täysipainoisen harjoittelun ja pelaamisen opiskeluiden ohessa, Sieppi iloitsee.

Osa pelaajista aloitti lukio-opinnot Kuortaneen urheilulukiossa, osa opiskelee toisen asteen ammattiin valmistavassa koulutusohjelmassa.

Joukkueen pääyhteistyökumppanin Oriflamen markkinointipäällikkö Anna-Maija Toivonen kertoo Kuortaneen konseptin sopineen erinomaisesti Oriflamen ideologiaan.

- Olemme ilomielin mukana kehityksessä, johon itsekin uskomme. Nuorten tyttöjen ja naisten koulutus- ja urheilumahdollisuuksien eteenpäinvieminen on meille tärkeää, Toivonen sanoo.

Naisten SM-alkusarja alkaa lauantaina 11.9. neljällä ottelulla: Ilves – Blues, HPK – Salo HT, Kärpät – KalPa ja JYP – Team Oriflame.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat