Mainos

Jääkiekon kohuottelusta poliisin lisätutkinta

Helsingin rikospoliisi tekee lisätutkinnan syyskuun alussa pelatusta jääkiekon European Trophyn ottelusta Jokerit-HIFK.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan lisätutkintaa ovat pyytäneet Jokereiden valmentajien Tomi Lämsän ja Tomek Valtosen avustajat. Lämsä ja Valtonen ovat jutussa epäiltyinä yllyttämisestä pahoinpitelyyn. Pahoinpitelystä epäillään Jokereiden hyökkääjää Semir Ben-Amoria. Lisätutkinnan on määrännyt kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski, jolla juttu on syyteharkinnassa.

Poliisin varsinainen esitutkinta kohuottelun tapahtumista valmistui lokakuun alussa ja juttu siirtyi syyttäjälle syyteharkintaan. Alun perin syyteharkinnan oli tarkoitus valmistua lokakuun aikana. Lisätutkinta kuitenkin merkitsee sitä, että syyteharkinnan valmistuminen venyy loppuvuoteen.

Lämsän ja Valtosen avustajat ovat halunneet lisätutkinnassa kuultavaksi todistajina henkilöitä muun muassa siitä, ovatko Lämsä ja Valtonen todella ohjeistaneet Ben-Amoria toimimaan siten, kun tämä on toiminut. Ben- Amor kaatoi HIFK-kapteeni Ville Peltosen ja löi jäässä makaavaa Peltosta. Peltonen sai aivotärähdyksen.

European Trophyn kamppailu Jokerit - HIFK oli väkivaltainen kamppailu, jossa jaettiin peräti 277 jäähyminuuttia. Pisimmän - 18 SM-liigaottelun pelikiellon - sai Ben-Amor. Lämsälle ja Valtoselle SM-liigan kurinpitoryhmä langetti kahdeksan ottelun toimitsijakiellot. Liiga katsoi päätöksessään, että Jokereiden valmennusjohto osoitti haluttomuutta välttää pelirangaistuksiin johtaneet tilanteet.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan Lämsä ja Valtonen ovat poliisitutkinnassa jyrkästi kiistäneet rikosepäilyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.