Mainos

Jääkiekkotähti joutui pysäytetyksi ajettuaan kilpaa kaupungin keskustassa – kielsi teon: "Poliisi juoksi luokseni käsi aseellaan"

6:04
Videolla tuorein Tulosruutu.

Jääkiekon Ruotsin SHL:n tähtipelaaja joutui pysäytetyksi ajettuaan kilpaa julkisella tiellä, jolla nopeusrajoitus oli 30 kilometriä tunnissa. Sportbladet uutisoi pelaajan oman näkemyksen tapahtuneesta. Se ei paljasta jutussaan pelaajan nimeä, mutta kertoo, että kyseessä on sarjan ruotsalainen tähtipelaaja.

Tilanne tapahtui viime vuoden kesällä. Poliisipartio oli punaisissa valoissa Tukholman keskustassa. Kun valo vaihtui vihreäksi, lähti kaksi autoa kiihdyttämään kovaa vauhtia. 

Toisessa autossa istui SHL:ssä kiekkoileva ruotsalainen, joka yritti ajaa kilpaa Teslan kanssa. Poliisin arvion mukaan kaksikolla oli vauhtia yli 100 kilometriä tunnissa ja jääkiekkoilija olisi ajanut vastaantulevien kaistalla. 

– Muistan, että sanoin autossa kovalla äänellä, "hitto, hänhän ajaa tien väärällä puolella", kertoi tilannetta todistanut poliisi.

Matkanteko loppui jääkiekkoilijan osalta siihen. Hänellä ei ollut tuolloin minkäänlaista käsitystä siitä, että hän olisi tehnyt jotain väärin. 

– Kaistanvaihdosta ehti kulua viisi sekuntia, kun näin poliisien valot. Ajattelin, että se ei voi olla minä, joten jatkoin matkaa, kiekkoilija kertoi kuulusteluissa.

– Kun minut pysäytettiin, ajattelin, että tässä on nyt tehty virhe. Molemmat poliisit tulivat juosten ulos autosta ja huusivat, "ulos autosta!". Toinen poliiseista juoksi käsi aseellaan luokseni. Pelästyin, ja ajattelin, että mitähän olen nyt tehnyt, kiekkotähti jatkaa.

Jääkiekkoilija kielsi kuulusteluissa syytteet ja sanoi ajaneensa suunnilleen rajoitusten mukaisesti. 

– Sanoin, että kyseessä ei ollut missään nimessä kilpailu. Sen lisäksi oli outoa, että he pysäyttivät minut, eivätkä Teslaa, joka ajoi kovempaa. Minulla ei olisi ollut mitään syytä ajaa sillä tavalla. Miksi tekisin niin? Olen 1000-prosenttisen varma siitä, että en tehnyt niin. Mielestäni en tehnyt mitään väärää. Ajoin lakien mukaan ja hyvin, hän sanoo.

Kiekkoilija sai helmikuussa tuomion toisen auton kanssa kilpailemisesta, vastaantulevien kaistalla ajamisesta ja ylinopeudesta. Hän joutui maksamaan noin 3000 euroa ja häneltä on tuomion jälkeen otettu ajokortti pois.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja