Mainos

Jääkiekkoliitolta apuja fanitoiminnan yhtenäistämiseksi? "Ei ydinbisnestämme"

Jääkiekolla on Suomessa tuhansia ja tuhansia kannattajia, mutta maajoukkueen virallinen kannattajayhdistys loistaa yhä poissaololtaan.

Kaveriporukan kesken perustetun Witosketjun jäsenet toivoisivat Jääkiekkoliitolta lisää panostuksia, jotta yhtenäisempi kannattaminen arvokisoissa ja maaotteluissa olisi mahdollista.

– Eikö MM-kisoissa olisi liitolta mitenkään mahdollista hoitaa katsomosta jokin tietty katsomonosa Suomen kannattajille? Nyt on hölmöä, että kaikki ovat ripoteltuina hallille eri puolille. Ei siinä saa kunnon hurmosta päälle, harmittelee Witosketjun Vesku Lehtonen.

Aaltosen mukaan yksityishenkilöillä ei voi olla resursseja lähteä pyörittämään tuollaista lippurumbaa.

Jääkiekkoliitto vastaa, ettei matkojen järjestämisen kaltainen toiminta kuulu heidän ydinbisnekseensä.

– Se, mikä on suunnitteilla, on organisoidumpaa toimintaa meidän faneille, mutta se ei edelleenkään tarkoita matkojen järjestämistä vaan fanitapaamisia ja muita asioita, jotka liittyvät enemmän meidän ydintoimintaan, vastaa Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg.

Malmberg muistuttaa, että Suomessa pelatuissa MM-kisoissa he tarjosivat muun muassa saksalaisille tiettyä katsomolohkoa.

– Tiettyyn päivämäärään mennessä paikat on vapautettava yleiseen myyntiin, jos ihmiset eivät tee päätöksiä, Malmberg jatkaa.

Lehtosen mukaan sekä fanien että liiton olisi hyvä ottaa mallia jalkapallosta. Jalkapallomaajoukkueen kannattajayhdistys SMJK tekee tiivistä yhteistyötä Palloliiton kanssa ja näky etenkin Olympiastadionilla pelatuissa maaotteluissa on sen mukainen.

Lue lisää Minskin MM-kisoista MTV Sportin kisasivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.