Mainos

Jääkarhujen määrä hupenee vauhdilla

Arvioiden mukaan sadan vuoden päästä jääkarhuja eläisi enää vain Kanadan arktisilla alueilla ja Grönlannin länsirannikolla.

Jääkarhujen määrä hupenee kaksi kolmannesta 50 vuodessa, jos jäät sulavat laskettua vauhtia. Amerikkalaistutkimuksen mukaan kanta saattaa kutistua myös arvioitua nopeammin.

Asiantuntijat pelkäävät, että jääkarhuista tulee uhanalaisia. Eläimet pärjäävät yhä heikommin Alaskan ja Siperian pohjoisrannikoilla.

Sadan vuoden päästä jääkarhuja voi olla enää Kanadan arktisilla saarilla ja Grönlannin länsirannikolla.

Jääkarhu on suurin maalla elävä lihansyöjä. Tällä hetkellä niitä elää Venäjän pohjoisosissa, Länsi- ja Pohjois-Alaskassa, Kanadan arktisilla alueilla, Grönlannissa, Huippuvuorilla ja Keski-Siperiassa.

Suomessa jääkarhuja voi nähdä ainoastaan eläinpuistoissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.