Mainos

Jääkarhujen elintila pienenee

Arktisella alueella elelee noin 25 000 jääkarhua.

Jääkarhut joutuvat tottumaan yhä vähenevään elintilaan. YK:n ympäristöpaneelin mukaan napajää on kesäisin noin 20 prosenttia pienempi kuin vuonna 1978. Jääkarhujen selviytyminen riippuu jäästä.

Jäälautoilla karhut synnyttävät pentunsa, ja metsästävät hylkeitä ja mursuja. Napajään sulaminen pidentää karhujen ruuan metsästämistä ja pakottaa ne paastoamaan pidempiä aikoja.

Jäälautat eivät enää paikoitellen jaksa kannatella jääkarhujen painoa.

Kanadalaisen biologin, napaseudun elinympäristöön erikoistuneen Kara Wellsin mukaan jääkarhut siirtyvät koko ajan pohjoisempaan etsiessään jäätä ja hylkeitä.

Biologit uskovat, että arktisella alueella elelee 20 000-25 000 jääkarhua, joista 60 prosenttia asuu Kanadan alueella.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos
    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.