Mainos

Jääkarhu kasvaa ihmisten parissa

Saako ihminen kasvattaa hylätyn jääkarhun pennun? Tästä on noussut Saksassa valtava kohu.

Jääkarhun pentu Knut, pian neljä kuukautta, näyttää suloiselta ja halattavalta. Se jäi käytännössä orvoksi heti syntymänsä jälkeen, koska sen emo hyljeksi sitä. Myöhemmin sen veli kuoli. Berliinin eläintarhan henkilökunta päätti kasvattaa pennun itse. Eläinaktivistien mukaan pennun olisi ollut parempi kuolla kuin kasvaa ihmisiä ympärillään.

- Olemme valmistelleet kaiken huolella. Pentu kasvaa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ja se nauttii elämästään todella. Meillä ei ole aikomustakaan nukuttaa sitä, Berliinin eläintarhan kuraattori Ragna Kühne sanoo.

- Tässähän on kysymys laajemminkin jääkarhuista eläintarhoissa. Jääkarhun ei pitäisi elää näillä leveysasteilla. Lisäksi Berliinin eläintarhan tilat ovat liian pienet, Marcel Gaeding Ehkäise eläinrääkkäykset -nimisestä järjestöstä Berliinistä toteaa.

Jääkarhun pentu on paitsi suloisuutensa myös tämän eläinsuojelukiistan takia yksi saksalaismedian uutisaiheista.

Pentu painaa nyt 8,7 kiloa ja tykkää leikkiä veden lisäksi muunmuassa hiekassa ja sanomalehdissä, kuten näet oheisen linkin kautta Netti-tv:stämme. Mutta aikuisena jääkarhut painavat satoja kiloja ja ovat jopa 2,5 metriä pitkiä.

Berliinin eläintarhassa vierailevat voivat nähdä Knut-pennun lähiviikkoina.

(MTV3- ARD)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.