Mainos

Jäähyväiset tv-luvalle? Ratkaisu vuoden loppuun mennessä

Viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan malli Ylen rahoituskriisin ratkaisemiseksi saadaan valmiiksi vielä tämän vuoden aikana.

Kiurun listalla Ylen rahoitus on kiireellisin viestintäpolitiikan kysymys. Ylen rahoitusta pohtineen työryhmän esitys kotitalouksien mediamaksusta tv-lupien korvaajana haudattiin viime vaalikaudella Kiurun edeltäjän, silloisen viestintäministerin Suvi Lindenin (kok.) toimesta.

Ministeri aikookin sorvata muutamassa kuukaudessa kasaan paperin, jonka jokainen eduskuntaryhmä voi allekirjoittaa.

– Minulla ei ole Ylen rahoitusmallista suosikkia, vaan asia on eduskuntaryhmien käsissä. Tiedossa on valtava kompromissi.

Kiuru ei kerro, onko mediamaksun käyttöönoton mahdollisuutta lämmitelty nyt uudestaan.

Käytännössä Ylen rahoituksen suurin ongelma ovat jatkuvasti vähenevät tv-lupamaksutulot, ja tämä kehitys on Kiurun mukaan kestämätön.

– Kestämätöntä on se, että meillä on esimerkiksi Helsingissä kokonaisia kaupunginosia, joissa yli puolet jättää tv-luvan maksamatta, vaikka oletettavaa on, että he käyttävät Ylen palveluita.

Ministerin mukaan kestämättömällä polulla ei voi jatkaa, mutta ilman parlamentaarisesti hyväksyttyä ratkaisumallia ei rahoitusuudistuksiin voida ryhtyä.

Kiuru lisää, että eduskunnassa pitää myös käsitellä kysymys Ylen toiminnan valvomisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.