Mainos

Jäähallin katto romahti Saksassa

Poliisi on vahvistanut viiden ihmisen kuolleen. Pelastajien pelkona on, että kuolonuhrien määrä kasvaa, sillä loukkuun jääneiden pelätään paleltuvan yöllä hengiltä jäähallin raunioissa.

Jäähallin katon romahtaminen on vaatinut useita kuolonuhreja Etelä-Saksassa. Kuolleiden määrän pelättiin yöllä nousevan, sillä arviolta 20 ihmisen arveltiin olevan loukussa rakennuksen raunioissa Bad Reichenhallissa Baijerin Alpeilla. Kuolonuhreja oli illan mittaan löydetty viisi. Loukkaantuneita oli saatu toimitetuksi hoitoon 25. Heistä yhden tila oli vakava. Ensimmäisten kuolonuhrien joukossa oli pikkulapsi.

Raunoissa saattaa olla vielä lisää lapsia, sillä Baijerin kouluissa on edelleen lomakausi ja hallissa oli katon romahtaessa runsaasti lapsia luistelemassa. Paikallisen jääkiekkoseuran puheenjohtaja kertoi illalla Saksan televisiossa, että viranomaiset olivat peruuttaneet joukkueen iltapäiväksi suunnitellut harjoitukset.

- Yleisöluistelua kuitenkin ilmeisesti jatkettiin, sanoi Thomas Rumpeltes ZDF-kanavalla.

Alkuillasta sattuneen onnettomuuden syynä pidettiin alustavasti hallin katolle kerääntynyttä lunta.

- Pelastustyö on osoittautumassa hyvin vaikeaksi. Rakennukseen on vaikea päästä ja romahtanut katto saadaan nostetuksi vain järein työkonein, poliisin tiedottaja Fritz Braun kertoi N-tv-televisiokanavan haastattelussa.

Maanantain vastaisena yönä alueella oli satanut yli 30 senttiä lunta, ja pelastustöitäkin hankaloitti sakea lumipyry. Turmapaikalle saatiin illalla järeä, 20 tonnin nosturi, jolla romahtaneen katon kappaleita päästiin siirtämään. Sortumavaaran takia työ jouduttiin kuitenkin keskeyttämään joksikin aikaa. Helikoptereilla ei ollut asiaa pelastustöihin pyryn takia.

Pelastajien pelkona on, että uhreja saattaa paleltua hengiltä raunioissa. Paikallinen Punaisen Ristin tiedottaja kuvasikin tilannetta katastrofaaliseksi. Paikallisten avuksi on tullut pelastusväkeä rajan takaa Itävallasta. Pelastustöissä oli illalla liki 400 henkeä. Heidän joukossaan oli muun muassa sotilaita ja rauniokoirapartioita.

Turman syyn tarkempi selvittely jää myöhemmäksi. Romahtanut rakennus on rakennettu 1970-luvulla. Samalla alueella tapahtui toinenkin lumiturma. Kaksi laskettelijaa sai surmansa vuorilla lumivyöryssä, johon hautautuneista seitsemän pääsi turvaan omin avuin. Lumivyöryyn katosi yksi hiihtäjä, jonka etsinnät lopetettiin illalla tuloksettomina.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.