Mainos

IVO: Uuden voimalan työllisyysvaikutus 17 000 vuotta

Mikäli Loviisaan rakennetaan kolmas ydinvoimala, sen työllisyysvaikutus olisi 17000 henkilötyövuotta. Näihin laskelmiin Imatran Voima on tuoreissa laskelmissaan päätynyt. IVO:n laskelmat ovat osa uuden voimalan ympäristövaikutusten selvitystä YVA:a. IVO aloitti YVA:n tekemisen toukokuussa ja selvityksen on määrä valmistua ensi keväänä. Myös Teollisuuden Voimalla on tekeillä oma selvitys Eurajoelle kaavaillun ydinvoimalan ympäristövaikutuksista.

YVA-selvityksessään IVO tarkastelee voimalaitosta, jonka koko on 1 000-1 700 megawattia. IVO:n nykyiset ydinvoimalat ovat 500 megawatin suuruisia. Työllisyysvaikutuksia arvioitaessa voimalaitoksen on laskettu olevan 1 200 megawattia ja sen kustannukset vajaat 14 miljardia markkaa. Työllisyysvaikutuksia on tarkasteltu kansantaloudellisella panos-tuotos-mallilla, lähtien hankkeen kustannusarviosta.

Apulaisjohtaja Heikki Raumolinin mukaan mahdollisen uuden voimalan rakentaminen kestäisi kaikkiaan kuusi vuotta ja se työllistäisi laitetoimituksineen ja muine välillisine vaikutuksineen 17 000 henkilötyövuotta.

Muutamassa vuodessa tuottavuus on Suomessa selvästi noussut ja se näkyy myös ydinvoimalan rakentamissuunnitelmissa. Aiemmissa laskelmissa uuden ydinvoimalan työllisyysvaikutukset olivat huomattavasti suuremmat.
-Kyse on yleisestä tehostumisesta, Raumolin sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.