Mainos

IVO rakentaa voimalaitoksen

IVO Power Engineering rakentaa yhdistetyn sähkö- ja lämpövoimalaitoksen (CHP) British Petroleum BP:n teollisuusalueelle Grangemouthiin Skotlantiin. IVOn tiedotteen mukaan sopimuksen arvo on yli 500 miljoonaa markkaa. Maakaasulla toimiva voimalaitos toimitetaan avaimet käteen -periaatteella. Kaupallisessa käytössä voimalaitoksen on tarkoitus olla vuoden 2000 viimeisen neljänneksen aikana.

Varsinainen rakentamissopimus IVO Power Engineeringin ja Grangemouth CHP Limitedin välillä allekirjoitettiin marraskuun lopussa. Uuden voimalaitoksen sähköntuotantokapasiteetti on 130 megawattia ja höyryä se tuottaa noin 230 tonnia tunnissa. Voimalaitoksessa käytetään uusinta CHP-teknologiaa ja sen päästöt ovat alhaiset. Myös tehokkuusluvut ovat hyvät, yli 80 prosenttia. Grangemouth CHP Limited, josta IVO omistaa 75 prosenttia ja Mitsubishi 25 prosenttia, myy voimalaitoksen sähkön ja lämmön BP:lle.

Noin neljäsosa BP:n toiminnasta on keskittynyt Skotlantiin. Grangemouthissa toimii Skotlannin ainoa öljyjalostamo ja siellä on myös Skotlannin suurin petrokemian tuotantolaitos. IVO Power Engineering on tämän vuoden aikana saanut neljä voimalaitossopimusta. Muut hankkeet ovat Tychy Puolassa, Eddenderry Irlannissa ja Laem Chabang Thaimaassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.