Mainos

IVO:n ympärille sähkörypäs

Imatran Voima (IVO) ja kuusi paikallista sähköyhtiötä ovat sopineet IVOn ympärille syntyvän sähköketjun perustamisesta.

IVO Partnerit -ketju myy sähköä pienkuluttajille yhteisten ketjutunnusten alla. Ketjun pohjalta ei perusteta erillistä yhtiötä eikä siinä mukana olevia velvoiteta ostamaan sähköä IVOlta. IVOn mukaan kyse on käytännön markkinointiyhteistyöstä voimantuottajan ja sähkön jakelijoiden välillä. Ketjuun odotetaan mukaan vielä useita sähköyhtiötä.
-On selvää, että ketju laajenee. Vuodenvaihteessa selviää, montako paikallista yhtiötä siihen liittyy, IVOn sähkökaupan johtaja Rauno Kallonen toteaa.

Tässä vaiheessa ketjuun kuuluvat Imatran Seudun Sähkö, Joutsenon Energia, Keuruun Sähkö, Länsivoima, Parikkalan Valo ja Tuusulanjärven Energia. IVOlla on omistusta näissä kaikissa yhtiöissä.
IVOn toimitusjohtaja Heikki Marttinen kertoo, että järjestelyllä vastataan sähkömarkkinoiden avautumiseen. Kesäkuun alusta voimaan tuleva sähkömarkkinalain muutos avaa kotitalouksille ja pienille sähkön kuluttajille mahdollisuuden kilpailuttaa vapaasti sähköä myyviä yhtiöitä.

Sähköntoimitukset kotitalouksille ja pk-yrityksille selvitetään ns. tyyppikuormituskäyrillä, eikä uusia tuntitehomittareita tällöin enää vaadita. Sähköyhtiöissä odotetaan kilpailun asiakkaista kiristyvän. Tosin sähkönmyyjien ei välttämättä ole helppo houkutella pienkuluttajia mukaan kilpailuttamiseen. Näin siksi, että tavallisen kotitalouden sähkölaskussa puhutaan vuositasolla pikemminkin kymppien kuin satasten säästöistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.