Mainos

IVO kilpailee Saksassa suuresta kaasuvoimalasta

Energiayhtiö Imatran Voima IVO vahvisti tänään kilpailevansa suuresta maakaasuvoimalasta Saksassa. Asiasta kertoi ensin päivän Keskisuomalainen.

IVOn mukaan kilpailu koskee Saksan Lubminiin kaavailtua 1200 megawatin kaasuvoimalaa. Yhtiön mukaan ensi vaiheessa tarjouskilpailua käydään maa-alueesta, jolle voimala on suunniteltu rakennettavaksi.

Aluetta myy Saksan valtion omistama energiayhtiö Energiewerke Nord EWN. IVOn mukaan meneillään oleva tarjouskilpailu maakaupasta ratkennee tämän kuun lopussa. IVOsta tähdennettiin, että hankkeessa on monia vaiheita ja niiden läpivienti vie vielä vuosia.

Jos voimala toteutuu, sen ensimmäisen vaiheen arvo on noin kolme miljardia Suomen markkaa. Ensimmäisessä vaiheessa kaupunkiin on tarkoitus rakentaa 800 megawatin yksikkö.

Lubmin sijaitsee Itämeren rannikolla. Kaupungin ydinvoimala suljettiin vuonna 1990 ja kaasuvoimaloilla on tarkoitus korvata suljetun ydinvoimalan sähköntuotantoa. Keskisuomalaisen mukaan muut tarjouskilpailussa mukana olevat yhtiöt ovat ruotsalainen Vasa ja saksalainen VEAG.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.