Mainos

Ivanov: Ydinasesopimus mahdollinen

Washingtonissa neuvottelumatkalla oleva Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov uskoo Yhdysvaltain kanssa käynnissä olevien strategisten aseiden supistusneuvotteluiden onnistumiseen. Ivanovin mukaan sopimus on mahdollista saada valmiiksi siihen mennessä, kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vierailee Moskovassa kuluvan kuun lopulla.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat kaavailleet supistavansa ydinkärkiään noin 1700-2000 kappaleeseen seuraavien kymmenen vuoden aikana. Ivanovin tarkoituksena on puskea sopimusta eteenpäin, mutta hänen mukaansa edessä on vielä paljon töitä asiakirjojen valmistelussa ja aikataulu on tiukka.

-Kaikki on mahdollista, sanoi Ivanov ja varoitti samalla siitä, että epäonnistuminenkin voi olla yhä edessä, sillä neuvottelu asiakysymyksistä on yhä kesken. Edellinen neuvottelukierros käytiin Moskovassa alkuviikosta.

Ivanov keskustelee Washingtonissa myös Lähi-idän tilanteesta. Hän osallistuu torstaina iltapäivällä paikallista aikaa pidettävään kokoukseen, jossa ovat Venäjän lisäksi mukana EU:n, YK:n ja Yhdysvaltain edustajat. Ryhmä koettaa selvittää, kuinka alueen rauhanprosessi saataisiin liikkeelle ja väkivaltaisuudet loppumaan. Kyseessä on jo toinen "kvartetin" Lähi-itä-tapaaminen kuukauden sisällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.