Mainos

Ivanov: Venäjä valmis vetoon Irak-kysymyksessä

Venäjä jatkaa sodanvastaista linjaansa. Ulkoministeri Ivanovin mukaan maa on valmis jopa käyttämään veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa sodan välttämiseksi.

Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin mukaan Venäjä on tarvittaessa valmis käyttämään veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa "maailmanrauhan turvaamiseksi".

Parasta kuitenkin olisi, jos turvallisuusneuvosto - tai ainakin sen pysyvät jäsenet - voisivat olla yksimielisiä toimintalinjoista, Kiinassa vieraileva Ivanov sanoi tänään.

Uutta Irak-päätöslauselmaa ei Ivanovin mukaan tässä vaiheessa tarvita, koska YK:n asetarkastajat voivat toistaiseksi jatkaa työtään entiseltä pohjalta. Jos päätöslauselmaa tarvittaisiin tarkastajien työn tehostamiseksi, Venäjä olisi Ivanovin mukaan valmis harkitsemaan asiaa.

Turvallisuusneuvosto ryhtyi torstaina käsittelemään Yhdysvaltain, Britannian ja Espanjan valmistelemaa päätöslauselmaehdotusta, jolla haetaan valtuutusta voimatoimiin Irakia vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kansainväliset avustusjärjestöt varautuvat ruoka- ja lääkeavulla Irakin sotaan. YK:n ruoka-apujärjestö WFP on varautunut ruokkimaan jopa 10 miljoonaa ihmistä.
(Huomenta Suomi 28.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.