Mainos

Ivanov peräsi tiiviimpää Nato-yhteistyötä

Venäjän ulkoministeri perää todellista valtaa Venäjän ja Naton väliselle yhteistyöelimelle.

Venäjälle ei riitä "kosmeettinen" muutos sen yhteistyössä läntisen puolustusliiton Naton kanssa, Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov sanoi Moskovassa tänään, kun osapuolten edustajat jatkoivat neuvotteluja yhteistyön tiivistämisestä. -Kyse ei voi olla yksinkertaisesti konsultoivasta tai neuvoa-antavasta elimestä, vaan elimestä, joka aidosti valmistelee, tekee ja panee toimeen päätöksiä, hän sanoi.

Uutistoimisto Interfaxin haastattelemien nimettömien diplomaattilähteiden mukaan Venäjän ja Naton välisissä neuvotteluissa on "vakavia vaikeuksia". Moskovan-neuvotteluihin osallistui Naton puolelta apulaispääsihteeri Gü nther Altenburg.

Venäjän ja Naton on määrä sopia uudesta yhteistyömuodosta ennen toukokuun Nato-maiden ja Venäjän yhteistä ulkoministerikokousta. Uudessa elimessä Venäjällä olisi enemmän sananvaltaa kuin nykyisessä yhteistyöneuvostossa.

Ivanov oli Interfaxin mukaan hahmotellut uudelle yhteistyöelimelle tehtäviä terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden vastaisessa taistelussa, rauhanturvaamisessa sekä joukkotuhoaseiden leviämisen estämisessä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi viime viikolla pääministeri Paavo Lipposelle (sd.) tämän Moskovan-vierailulla, että Venäjä kehittää edelleen suhteitaan Natoon, muttei tavoittele sen jäsenyyttä eikä veto-oikeutta puolustusliiton päätöksiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.