Mainos

Ivana Trump vastaan Ivana Helsinki nousi maailman otsikoihin

Sekä suomalainen muotiyritys Ivana Helsinki yhdysvaltalainen että bisnesnainen Ivana Trump ovat saaneet suuren mediahuomion, kun Ivana Trump haastoi Paola Suhosen muotiyrityksen Ivana Helsingin oikeuteen tavaramerkkiä koskevassa kiistassa. Trump syyttää yritystä nimensä käytöstä naisten vaatteiden myynnissä ilman lupaa.

Aihetta käsitteleviä uutisia ja blogeja löytyy muun muassa New York Postista, hongkongilaisen Metroradion nettisivuilta, musiikkikanava MTV:n sivuilta sekä malesialaisen nettilehden sivuilta.

Musiikkikanava MTV:n IGGY-blogissa ihmetellään miksi kukaan edes haluaa yhtiönsä nimeen sanan Ivana. Englannin kielessä nimi ääntyy samaan tyyliin kuin "I wanna" (minä tahdon), mutta yhdellä veellä kirjoitettuna nimi viittaa vahvaan ulkomaalaisaksenttiin. Ivana Trump on alun perin kotoisin Tshekeistä.

Samaan wanna-vitsiin viittaavat sekä MTV että New York Post kirjoittaessaan aiheesta. MTV:n "Ivana Sue You" -otsikko on vapaasti käännettynä minä tahtoa haastaa sinut oikeuteen. New York Post aloittaa artikkelin: "She doesn't vana share her moniker", minkä voisi kääntää: hän ei tahtoa jakaa hänen nimi.

New York Post tietää kertoa, että Paola Suhosen toinen nimi on Ivana. Ensimmäisessä nimessä tosin on pieni virhe: Paolo, kirjoittaa lehti.

Asia nousi julkisuuteen, kun Ivana Helsingin vaatteita esiteltiin New Yorkin muotiviikoilla.

Uutistoimisto Reutersin nettisivuilla Trumpin edustaja puolustaa näkemystä nimen ottamisesta käyttöön ilman lupaa.

- Jos muotinäytöksen lavalla näkee nimen Ivana suurilla kirjaimilla kirjoitettuna, on kohtuullisen todennäköistä olettaa ihmisten luulevan, että merkillä on jotakin tekemistä Ivana Trumpin kanssa, sanoo Trumpia edustava bisnesmies Gary Lyman.

Suomalaisyritys kirjoittaa itse nimensä IVANAhelsinki.

Lue taustat:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.