Mainos

Ivan Shishkinin teoksesta huippuhinta

Bukowski on tänään myynyt suomalaista ja venäläistä vanhaa taidetta huippuhinnoin.Venäläistaiteilija Ivan Shishkinin Suomesta löytynyt teos Näkymä Valamon saaresta kohosi toiseksi kalleimmaksi Suomessa koskaan myydyksi maalaukseksi. Ennätys on Helene Schjerfbeckin hallussa.

Shishkinin teos myytiin 850 000:lla eurolla venäläissyntyiselle Englannissa asuvalle ostajalle. Veroineen ja muine maksuineen ostaja maksaa teoksesta yli miljoona euroa. Pienempi versio aiheesta on Pietarissa Venäläisessä Museossa. Harvinaisuus on Shishkin kultamitalin voittanut diplomityö Academy of Fine Artsista vuodelta 1860.

Yksi huutokaupan yllätyksiä oli, että Hjalmar Munsterhjelmin suurikokoinen Ensilumi kohosi 60 000:n euron lähtöhinnasta 264 000:neen euroon. Albert Edelfeltin öljymaalaus Ovella vuodelta 1901, joka esittää taiteilijan suosikkiaihetta - pariisitarta, nousi 80 000:sta eurosta 132 000:nteen euroon. Akseli Gallen-Kallelan harvoin myynnissä oleva Kalevala-aihe Lemminkäinen Tulijoella sen sijaan jäi myymättä.

Huutokaupan liikevaihto ensimmäiseltä päivältä oli lähes 3,2 miljoonaa euroa. Huomenna jatkuvassa huutokaupassa on yli 900 kohdetta, joiden lähtöhinnat yhteensä ovat kolmisen miljoonaa euroa.

Huomenna antiikkiesineitä

Huutokaupan toisena päivänä kaupataan lähes 600 antiikkiesinettä. Kokoelma sisältää noin 100 kohdetta design-esineitä ja 11 piirustusta E.B.Lohrmannin kokoelmasta joiden joukossa on mm. C.L. Engelin suunnitelmapiirustuksia.

Lähes 200 kohdetta hopeaa, joiden joukossa on 9,2 kg painoinen Fabergén leimaama koristeuurna. Koruosasto on monipuolinen. Myynnissä on myös signeerattuja huonekaluja ja venäläistä posliinia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.