Ivan Puopolon kolumni: Kommunismi toimisi ilmastonmuutoksen torjunnassa

Anna Kontula, oman luonnehdintansa mukaan ”eduskunnan ainoa kommunisti”, esitti ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun toistaiseksi kovimman aseen, kirjoittaa Ivan Puopolo kolumnissaan.

Anna Kontulan mukaan Suomeen tulee säätää omistuskatto. Omistuskatto määräisi, että kaikki yli kymmenen miljoonan menevä omaisuus siirtyisi suoraan valtiolle. Se olisi Kontulan mukaan ”hyvä alku”, josta ”ei ainakaan mitään haittaa olisi”. 

Omistuskaton luonnolliseksi osaksi olisi kuitenkin välttämätöntä säätää ”maastapoistumiskatto” eli suomeksi sanottuna: Rajat kiinni! Muussa tapauksessa sillä silmänräpäyksellä kun hallitus tällaisen esityksen tekisi, Suomesta kaikkoaisi jokainen sentti pääomaa. Valtio hyöytyisi nolla euroa ja ”köyhät” jäisivät keskenään taltuttamaan ilmastonmuutosta.

En ole varma, oliko Kontula ottanut tätä huomioon. Jos oli, hän ei ainakaan sitä maininnut. 

Myöhemmin Kontulan twiitistä on pääteltävissä, että hänen ehdottamansa katto koskisi nimensä mukaisesti vain omistuksia, ei tuloja. Toisin sanoen olisi täysin ok ansaita 11 miljoonaa kuukaudessa, kunhan vain ei sijoittaisi ansaitsemiaan rahoja vaikkapa pörssiin. 

Kontulan järjestelmässä hyvätuloisten kannattaisi makuuttaa rahoja tileillään, jotta varmasti hyydytettäisiin talouden rattaat ja aiheutettaisiin massatyöttömyys.

Epäselvää on sekin, tarkoittiko Kontula omistuskatolla myös yrityksiä. Ainakaan en heti näe mitään järkevää syytä rajoittaa yksityisten ihmisten omistuksia, mutta sallia ne yrityksille. Viime kädessähän ihmiset omistavat yritykset. Tällainen epäjohdonmukaisuus avaisi ilmiselvän porsaanreiän koko ajatteluun. 

Aistin lukijoiden valistuneisuuden enkä turhaan kuluta merkkejä siihen, mitä yritysten kymmenen miljoonan omistuskatto tarkoittaisi talouden kannalta. 

Se on selvää, että ilmastonmuutoksen torjunnassa kommunismi toimisi! Joukkoteloitetut, nälkään nääntyneet ja salamurhatut aiheuttavat päästöjä paljon vähemmän kuin elävät.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja