Itsenäisyyspäivänä tehdään laillisia kampauksia – muttei Helsingissä

Itsenäisyyspäivän kampauksia tehdään tänä vuonna muutamassa kampaamossa luvallisesti.

Ainakin yksi jyväskyläläinen ja kolme tamperelaista kampaamoliikettä tai -ketjua on saanut luvan pitää oviaan auki itsenäisyyspäivänä. Luku kasvanee vielä ennen perjantaista itsenäisyyspäivää, sillä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintavirastolla on yhä käsittelemättä pino lupahakemuksia.

Helsingissä ei tehdä yhtään luvallista juhlakampausta. Etelä-Suomen aluehallintovirastoon ei ole tullut yhtään hakemusta tänä vuonna - kuten ei viime vuosinakaan.

Kampaamot ja kosmetologit tarvitsevat luvan olla auki itsenäisyyspäivänä. Lupahakemuksen jättäminen maksaa 120 euroa. Enää lupaa ei välttämättä ehdi saada.

Tamperelaisen Glohairin perustaja Toni Kylätasku on hakenut usean kampaamon ketjulleen lupaa pitää oviaan auki itsenäisyyspäivänä. Kylätasku arvelee, että moni kampaamo pitää ovensa auki ilman lupaakin, sillä luvan tarpeesta ei yleensä edes tiedetä.

– Kun meillä on monta liikettä ja paljon tekijöitä, luvan hinta on kohtuullinen. Moni kokee, että tässä ei ole mitään järkeä, jos on yksi tai kaksi kammattavaa. Kassaan tulee silloin saman verran rahaa kuin lupa maksaa.  

MTV esittelee itsenäisyysjuhlan kampaukset suorassa nettilähetyksessä juhlista. Kaiken itsenäisyysjuhlista voit lukea MTV :n viihdeuutisten Itsenäisyysjuhlasivustolta.

Lue myös:

    Uusimmat