Mainos

AL: Itsenäisyyspäivänä loukkaantuneet hevoset toipuivat työkuntoon

Tampereella itsenäisyyspäivänä vammoja saaneet poliisiratsut ovat toipuneet työkuntoon, kertoo Aamulehti. Itsenäisyyspäivän mellakoissa vahingoitettiin kuutta hevosta.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun poliisin hevosia satutetaan tahallaan, sanoo Aamulehden haastattelema vanhempi konstaapeli Timo Nieminen Helsingin poliisilaitoksen ratsupoliisista.

Hevoset eivät tarvinneet eläinlääkärin hoitoa vaan niiden haavoja ja ruhjeita lääkittiin ja hoidettiin poliisin Helsingin Ruskeasuon hevostalleilla.

Niemisen mukaan hevosia totutetaan paukkeeseen, lippuihin, pillien ääneen ja soihtuihin, mutta kipuun niitä ei voi eikä saa totuttaa.

- Kun hevonen tuntee kipua, se hämmentyy ja kierrokset alkavat nousta.

Poliisiratsun oltava rauhallinen 

Ratsupoliisi on Helsingin poliisilaitoksen vanhin toiminnassa oleva yksikkö. Se on perustettu vuonna 1882.

Poliisin nettisivujen mukaan Ratsupoliisi valvoo järjestystä yleensä Helsingin kantakaupungin alueella, mutta tarvittaessa muuallakin Helsingissä sekä Espoossa ja Vantaalla. Ratsupoliisin tehtäviin kuuluvat muunmuassa yleisötilaisuuksien valvonta ja osallistuminen erilaisiin edustustehtäviin.

Ratsupoliisilla on 10 hevosta, joiden keski-ikä on 13 vuotta. Hevoset ostetaan vapailta markkinoilta 6 - 10 vuoden ikäisinä ja peruskoulutettuina. Hevosen on oltava rauhallinen, luottavainen ja helppo käsitellä. Hevonen otetaan ennen ostoa koekäyttöön muutamaksi viikoksi ja eläinlääkäri tarkastaa sen perusteellisesti. Hankinnan jälkeen on hevosen sisäänajovaihe, jonka aikana hevonen totutetaan liikenteeseen ja työhön.

Hevosilla ratsastetaan säännöllisesti ja lisäksi niille järjestetään tottelevaisuus- ja poliisitaktiikkaharjoituksia. Tottelevaisuuskoulutuksessa harjoitellaan hevoselle luonnostaan vaikeita tehtäviä ja käytössä on esimerkiksi hulmuavia lippuja, ilmapalloja, kahisevia pressuja ja erilaisia ääniä tuottavia esineitä.

Poliisihevosilla on nimikkoratsastajat.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.