Mainos

Itsenäisyyspäivän perinne tämäkin: Maailmanennätys hot dogien kilpasyönnissä

Syöminen ja kilpaileminen ovat tärkeässä roolissa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän juhlinnassa. New Yorkin Coney Islandilla perinteitä noudatettiin hot dogin syömiskisassa, jonka elävä legenda Joey Chestnut ahmi jälleen uuden maailmanennätyksen.

Yli 40 000 ihmistä todisti, kun Chestnut söi 69 hodarinakkia ja sämpylää 10 minuutissa. Viime vuonna Chestnut sivusi Takeru Kobayashin 68 hodarin ME:tä, mutta nyt Chestnut pisti yhdellä paremmaksi.

Voitto oli Chestnutille jo seitsemäs kilpailun historiassa. Vaikka kilpailun moraali onkin kyseenalainen, vertasivat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet suoritusta muihin suuriin urheilusuorituksiin, kuten Martina Navratilovan yhdeksään kaksinpelin Wimbledon-voittoon tenniksessä tai Tiger Woodsin kahdeksaan ykköstilaan Arnold Palmerin nimeä kantavassa golfkisassa.

Ahmiminen saattoi kauhistuttaa joitakin Coney Islandin yleisöstä, mutta ei Chestnutin naisystävää Neslietä. Hän seisoi koko kisan miesystävänsä edessä ja käski miestään syömään lisää.

69 hodarin ahmimista voi pitää eräänlaisena urheilusuorituksena, varsinkin kun tarkastelee kyseisen ruokamäärän ravintoarvoja. Chestnut ahtasi vatsaansa 10 minuutissa 20 010 kilokaloria, lähes 1200 grammaa rasvaa ja 760 grammaa proteiinia.

Myös naisten sarjassa voittaja oli sama kuin viime vuonna. Kilpaa syönnin "Mustana leskenä" tunnettu Sonya Thomas ehti syödä 36 hodaria 10 minuutissa. Viime vuoden maailmanennätyksestä 45-kiloinen Thomas jäi kuitenkin kauas. Silloin Thomas ehti syödä hot dogeja 45 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.