Mainos

Itsenäisyyden juhlarahan tuotanto tuplattiin

Suomen 80-vuotiaan itsenäisyyden kunniaksi lyötävä 25 markan juhlaraha lasketaan liikkeeseen huomenna. Juhlarahalla oli niin suuri menekki, että sen tuotanto jouduttiin tuplaamaan.

-Valtiovarainministeriö tilasi rahaa 50 000 kappaletta, asiakkaat varasivat ennakkoon 100 000 juhlarahaa. Me jouduimme viikossa tuplaamaan tuotannon, Rahapajan toimitusjohtaja Raimo Makkonen kertoi. Osa 25 markan juhlarahasta jouduttiin lyömään Saksassa ja tuomaan lentorahtina Suomeen, Makkonen selitti juhlarahan syntyvaiheita. Tero Lounaksen suunnittelema juhlaraha maksaa 40 markkaa.

Juhlarahan nettotuotosta käytetään kaksi miljoonaa markkaa sotainvalidien ja rintamaveteraanien asuntojen korjaukseen.
-Juhlarahojen tuotto menee aina kokonaan valtiovarainministeriölle. Se tekee tuotolle mitä parhaaksi näkee. Tämän rahan tuotosta ministeriö on päättänyt kohdistaa osan sotainvalidien ja rintamaveteraanien asuntojen korjaukseen, Makkonen sanoi.

Aiemmin lyöty Suomen itsenäisyyden kultainen 1000 markan juhlaraha on lähes loppuunmyyty.
-Nyt otetaan enää nimiä jonoon, Makkonen totesi. Rahasta otettiin 20 000 kappaleen painos.
-Neljännesunssin kultarahaa on myyty yli kaikkien odotusten. Siihen on varmaan erittäin monta syytä. Yksi syy on varmaan kotimaisuus. Kultaraha on koettu lahjaksi ja keräilytuotteeksi. Sitä on ostettu lahjaksi perheenjäsenille, lapsille ja lastenlapsille, Makkonen kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.