Mainos

Itsemurhapommittaja iski Gazassa

Palestiinalainen itsemurhapommittaja on räjäyttänyt itsensä Erezin ylityspaikalla Israelin ja Gazan kaistaleen rajalla, kertoo Israelin radio. Räjähdyksessä loukkaantui lievästi kaksi rajavartijaa, kertoo armeijan tiedottaja.

Välikohtaus sattui vain muutamia tunteja ennen kuin Yhdysvaltain rauhanneuvottelijoiden on määrä saapua Lähi-itään. Yhdysvaltalaiset yrittävät neuvotella tulitaukoa israelilaisten ja palestiinalaisten välille.

Itsemurhaisku seurasi väkivallan tekojen sarjassa Hamasin tärkeän jäsenen perjantaista tappamista. Hamas ilmoitti jo perjantaina kostavansa jäsenensä kuoleman.

Tällä kertaa 14 kuukautta jatkunutta israelilaisten ja palestiinalaisten vihanpitoa tulevat Yhdysvalloista sovittelemaan merijalkaväen evp. kenraali Anthony Zinni sekä apulaisulkoministeri William Burns.

Ainakin 721 palestiinalaista ja 189 israelilaista on kuollut sitten palestiinalaisten kansannousun indifadan alun syyskuussa 2000. Yhdysvallat on aina ollut aktiivinen Lähi-idässä, mutta varsinkin nyt sille on tärkeää saada rauha maahan, koska sitä kautta Yhdysvallat saisi arabimailta tukea terrorismisotaansa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja