Mainos

Itsemurhalahkon johtaja paljastui

Joukkoitsemurhan tehneet amerikkalaislahkon jäsenet uskoivat ilmeisesti siirtyvänsä kuoleman jälkeen Hale-Boppin komeetan takana lentävään avaruusalukseen. Lahkon 39 jäsentä tekivät itsemurhan rauhoittavien lääkkeiden ja alkoholin seoksella, kertoivat viranomaiset tänään.

Uhrit löydettiin keskiviikkona kuolleina vuoteissaan loistohuvilasta San Diegon esikaupungissa Kaliforniassa. Ruumiissa ei ollut merkkejä ulkoisesta väkivallasta eikä talosta löytynyt merkkejä kaasusta. Tämä oli eniten uhreja vaatinut joukkoitsemurha Yhdysvaltojen historiassa.

Vainajien joukossa oli myös ryhmän johtaja Marshall Applewhite, entinen musiikinopettaja. Ryhmä Heaven's Gate (Taivaan portti) oli vuokrannut kartanon, jossa he asuivat, ja ryhmän jäsenet tekivät elannokseen kotisivuja internetiin.

Ryhmän omalla kotisivulla Applewhite kertoi Hale-Boppin komeetan, joka on nyt lähimmillään Maata, olevan ryhmän odottama merkki.
-Haluamme, uskomme ja odotamme varmoina, että lähdemme avaruusalukseen Seuraavalta Tasolta hyvin pian, Taivaan portin kotisivulla sanotaan.

Avaruusalukseen päästäkseen lahkon jäsenten oli tehtävä itsemurha, "riisuttava maallinen kaapunsa". Ryhmä oli jättänyt videonauhoja, joissa esiteltiin lahkon jäseniä. Nauhoissa vakuutettiin, ettei ryhmän jäseniä ollut mitenkään pakotettu. Eräs ryhmän entinen jäsen sai keskiviikkona kirjeen, jossa ryhmä ilmoitti itsemurha-aikeestaan.

Vainajat löytyivät nukkuvissa asennoissa sängyistä ja patjoilta talon eri huoneista. Heistä oli naisia 21 ja miehiä 18. Kaikilla oli yllään mustat housut, jalassa mustat tennistossut ja yläruumiin peittona tummanpunainen kangas. Ryhmän jäsenten ikä vaihteli 20:sta 72:een.

Talon omistajan asianajaja kertoi, että talon asukkaat olivat pyytäneet, ettei heitä häirittäisi kuluvalla viikolla, joka oli heidän pyhä viikkonsa.

Vuonna 1994 kuoli Sveitsissä ja Kanadassa 53 ihmistä joukkoitsemurhissa. He kuuluivat Aurinkotemppeli-lahkoon, jota johti Luc Jouret.

Yhdysvalloissa kuoli 1993 Wacossa Texasissa ainakin 70 miestä, naista ja lasta tulipalossa ja laukaustenvaihdossa lahkolaisten ja viranomaisten kesken. Daavidin oksa -lahkoa johti David Koresh.

Guyanan viidakossa menehtyi 1978 kaikkiaan 913 ihmistä joukkoitsemurhassa. He joivat myrkkyjuomaa johtajansa Jim Jonesin kehotuksesta. Tämä lupasi lahkolaisten pääsevän taivaaseen.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.