Itsemurhaisku tappoi Pakistanin vaalitilaisuudessa

Ainakin 20 ihmistä on kuollut Pakistanissa oppositiopuolueen vaalitilaisuudessa tapahtuneessa räjähdyksessä. Kyseessä oli ilmeisesti itsemurhaisku.

Isku tehtiin pashtujen kansallismielisen ANP-puolueen tilaisuudessa Charsaddan kaupungissa maan luoteisosassa. Useita kymmeniä ihmisiä haavoittui räjähdyksessä, ja monen tila on kriittinen.

Charsaddassa tehtiin myös joulukuussa itsemurhaisku, jossa kuoli yli 50 ihmistä. Iskun kohteena oli entinen sisäministeri Aftab Sherpao, joka selvisi iskusta hengissä.

Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Pakistanissa viime kuukausien aikana. Armeija taistelee kapinallisia vastaan Lounais-Pakistanissa, ja itsemurhaiskuja on ollut useissa kaupungeissa.

Iskut ovat herättäneet pelkoja runsaan viikon kuluttua järjestettävien parlamenttivaalien turvallisuudesta. Vaaleja on jo kertaalleen lykätty joulukuussa tapahtuneen oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhan vuoksi.

Jotkut pakistanilaiset uskovat, että presidentti Pervez Musharraf saattaa käyttää väkivaltaisuuksia tekosyynä ja lykätä jälleen vaaleja. Musharrafin kannatus on ollut alamäessä, ja hänen tukijansa näyttäisivät menestyvän huonosti tulevissa vaaleissa.

(MTV3-STT–AFP–Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat