Mainos

Itsemurhaisku tappoi laivaston sotilaita Sri Lankassa

Sri Lankassa tehdyssä itsemurhaiskussa on menehtynyt viisitoista sotilasta. Isku tehtiin maan laivaston alukselle. Kyseessä on tiettävästi verisin yksittäinen isku asevoimia vastaan sen jälkeen kun tulitauko julistettiin vuonna 2002.

Viisitoista sotilasta on kuollut Sri Lankassa laivaston alukselle tehdyssä itsemurhaiskussa. Iskun tekijäksi epäillään tamilisissien LTTE-järjestöä. Puolustusministeriön edustajan mukaan räjähteillä lastattu kalastusvene ajoi päin laivaston partioalusta Trincomaleen sataman ulkopuolella maan itärannikolla.

Kalastajat saivat kaksi sotilasta poimittua merestä hengissä räjähdyksen jälkeen. Puolustusministeriön mukaan kyseessä on verisin yksittäinen isku asevoimia vastaan sen jälkeen kun tulitauko julistettiin vuonna 2002. Vuonna 1995 Trincomaleen satamassa tehty samantyyppinen isku päätti silloisen tulitauon.

Tamilisissit ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiään turvallisuusjoukkoja vastaan maan itä- ja pohjoisosissa sen jälkeen kun Mahinda Rajapakse valittiin uudeksi presidentiksi marraskuussa. Tamilisissit boikotoivat vaaleja.

Ainakin 115 ihmistä on kuollut viimeksi kuluneen kuukauden aikana väkivaltaisuuksissa, jotka ovat herättäneet pelkoja paluusta sisällissotaan. Tamilisissien ja Sri Lankan hallituksen joukkojen taisteluissa on kuollut yli 60 000 ihmistä vuoden 1972 jälkeen.

Norjan rauhanlähettilään Erik Solheimin on määrä saapua Sri Lankaan 23. tammikuuta sovittelemaan tilannetta. Rajapakse on kutsunut sissit uusiin rauhanneuvotteluihin, mutta osapuolet eivät kykene sopimaan edes neuvottelujen pitopaikasta. Tamilitiikerit haluavat neuvotella Euroopassa, hallitus kotimaassa tai muualla Aasiassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.