Mainos

Itsemurhaisku tappoi kymmeniä ruokaa jonottaneita Pakistanissa

Pakistanissa yli 40 ihmistä on kuollut itsemurhaiskussa ruoka-apua odottaneeseen väkijoukkoon.

Uhrimäärä voi vielä nousta, koska haavoittuneita on yli sata ja heistä monet ovat kriittisessä tilassa. Sairaalalähteiden mukaan uhrien joukossa on useita naisia ja lapsia.

Isku tehtiin Kharin kaupungissa, joka sijaitsee Luoteis-Pakistanissa lähellä Afganistanin rajaa. Itsemurhapommittaja iski väkijoukkoon, joka jonotti ruoka-apua Maailman elintarvikeohjelmalta WFP:ltä. Hyökkääjä oli pukeutunut burkaan, ja hän heitti käsikranaatteja ennen kuin laukaisi räjähdevyönsä. Pommittajan sukupuolesta ei ole varmuutta.

Uhrit kuuluivat salarzai-heimoon, joka vastustaa Taleban-kapinallisia. He olivat joutuneet pakenemaan kodeistaan, kun alueella oli aiemmin puhjennut taisteluja Afganistanin turvallisuusjoukkojen ja kapinallisten välillä. Taleban ilmoitti myöhemmin tehneensä iskun.

Luoteis-Pakistaniin pakeni paljon islamistikapinallisia Afganistanista sen jälkeen kun Yhdysvaltain johtama liittouma kaatoi Afganistanin Taleban-hallinnon vuonna 2001. Osa paikallisista asukkaista taistelee heitä vastaan armeijan rinnalla.

Viranomaisten mukaan nelisenkymmentä kapinallista kuoli useissa armeijan tekemissä iskuissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.