Mainos

Itsemurhaisku romutti taas rauhantoiveet Israelissa

Jerusalemissa tehtiin iltapäivällä itsemurhaisku, jossa loukkaantui neljä israelilaista. Räjähteitä ravintolaan tuonut iskun tekijä sai surmansa.

Israel poliisi

Jerusalemin keskustassa tapahtui tänään räjähdys, jossa haavoittui neljä israelilaista. Lisäksi räjähteitä kantanut mies sai surmansa.

Itsemurhapommittaja oli mennyt keskustassa sijaitsevaan pikaruokalaan ja joko räjäyttänyt itsensä tarkoituksella tai sitten hänen hallussaan olleet räjähteet laukesivat ennenaikaisesti. Haavoittuneiden vammat eivät ole vakavia.

Silminnäkijöiden mukaan räjähdys tapahtui falafel-voileipiin erikoistuneessa pikaruokalassa lähellä sairaalaa ja koulua. Räjähdys sattui Jaffa-kadun liepeillä, joka on yksi keskustan vilkkaimmista kauppakaduista. Kadulla on myös aikaisemmin tehty useita pommi-iskuja ja se on äärimmäisen tiukasti vartioitu.

Kyseessä oli ensimmäinen itsemurhaisku Jerusalemissa liki kuuteen viikkoon. Edellisellä kerralla kuusi ihmistä sai surmansa ja 37 haavoittui itsemurhapommi-iskussa 19. kesäkuuta.

"Petomaista julmuutta"

Israelin viranomaiset tuomitsivat iskun tuoreeltaan "petomaisena julmuutena", joka tuhoaa kaiken toivon palestiinalaisilta.

-Tämä on tuorein tapaus petomaisten julmuuksien pitkässä sarjassa, joita palestiinalaisterroristit tekevät viattomia, arkiaskareihinsa keskittyneitä israelilaisia vastaan. Niin kauan kuin tällainen toiminta jatkuu, ei palestiinalaisten kansalla ole toivoa, korkea-arvoinen ulkoministeriön virkamies Mark Sofer kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Mikään ryhmittymä ei heti iskun jälkeen ilmoittautunut sen tekijäksi. Aikaisemmin tiistaina palestiinalaiset ampuivat kaksi israelilaista uudisasukasta, kun he ajoivat polttoainerekkaa palestiinalaishallinnossa olevan Jammain kylän läpi Länsirannalla.

Tämän iskun tekijäksi ilmoittautui Al Aksan marttyyrien prikaatit, jota pidetään Jasser Arafatin johtaman Fatah-järjestön sotilaallisena siipenä. Itamarin siirtokunnassa palestiinalaismies puukotti yhtä siirtokuntalaista, joka kuitenkin selvisi hyökkäyksestä. Israelin armeijan sotilaat ampuivat miehen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.