Mainos

Itsemurhaisku himmensi rauhantoiveita Israelissa

Raju itsemurhaisku mursi jälleen toiveet rauhasta Lähi-idässä.

Raju itsemurhaisku mursi jälleen toiveet rauhasta Lähi-idässä

Jännitys Lähi-idässä on jälleen kiristynyt aamulla sattuneen rajun pommi-iskun jälkeen. Ainakin kuusitoista ihmistä kuoli ja viitisenkymmentä haavoittui, kun suuressa pommilastissa ollut auto räjähti bussin vieressä aamuruuhkassa.

Aamuruuhkassa tapahtunut pommi-isku osoitti palestiinalaisten palanneen suuriin ja tuhoisiin itsemurhaiskuihin. Silminnäkijöiden mukaan pommeilla lastattu henkilöauto lähti aamuruuhkassa ohittamaan bussia, ja räjähti päästyään sen vierelle. Kuusitoista Tel Avivista Tiberiakseen matkalla olleen linja-auton matkustajista kuoli ja viitisenkymmentä loukkaantui. Ruumiinkappaleita ja metallinpalasia kerättiin satojen metrien säteeltä.

Iskun tekijäksi ilmoittautui ääri-islamilainen Jihad-järjestö. Sen mukaan isku on kosto vuoden 1967 kuuden päivän sodasta, jossa Israel valloitti Länsirannan ja Gazan alueen.

Israel vastasi iskuun muutaman tunnin sisällä tunkeutumalla Jeninin ja Hebronin kaupunkeihin. Alueilta on kuultu tulitusta mutta mahdollisista uhreista ei ole tietoa. Israelin joukkojen uskotaan aloittavan jälleen entistä kovemmat iskut palestiinalaisalueille.

Isku tapahtui vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Yhdysvaltain tiedustelupalvelun päällikkö George Tenet aloitti uudet tulitaukoneuvottelut Israelin ja palestiinalaisten johdon kanssa. Iskun jälkeen Tenetillä oli Jasser Arafatille enää tyly viesti: mikäli itsemurhaiskut eivät lopu, Yhdysvallat lakkaa puuttumasta Lähi-idän tilanteeseen, ja pääministeri Sharon saa vapaat kädet toimilleen palestiinalaisia vastaan.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.