Mainos

Itsemurhaisku bagdadilaisella poliisiasemalla

Irakin pääkaupungissa tehdyssä itsemurhaiskussa on kuollut ainakin kymmenen ihmistä. Isku tehtiin paikalliselle poliisiasemalle.

Bagdadilaiset tungeksivat räjähdyksessä vaurioituneen poliisiaseman ulkopuolella.

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut vakavasti bagdadilaiselle poliisiasemalle tehdyssä itsemurhaiskussa. Uhrien joukossa oli ainakin kaksi poliisia ja useita siviilejä. Myös iskun tekijä kuoli räjähdyksessä.

Poliisin mukaan iskun tekijä oli ajanut autonsa räjähdysainelastissa poliisiaseman luo. Räjähdys sattui Saddam Citynä tunnetulla shiiamuslimien alueella Bagdadin koillisosassa.

Espanjalaisdiplomaatti surmattiin

Toisessa, erillisessä iskussa varhain aamulla espanjalainen diplomaatti murhattiin Bagdadissa kotinsa edustalle.

Espanjalaislähteiden mukaan mukaan mies työskenteli Espanjan salaisen palvelun CNI:n edustajana Bagdadin-suurlähetystössä ja oli Irakissa myös sodan aikana. Hän on jo toinen espanjalaisdiplomaatti, joka on murhattu sodan jälkeen.

Espanja on osa Irakia miehittävää liittoumaa. Liittoumaa johtaa Yhdysvallat.

Annan huolissaan

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi olevansa "syvästi huolissaan" Irakin turvallisuustilanteesta Bagdadin iskujen jälkeen. Annan tuomitsee voimakkaasti iskut, sanoi pääsihteerin edustaja Hua Jiang.

-Pääsihteeri toisti jälleen, että kaikki terroriteot, tulivat ne miltä taholta tahansa ja oli niiden peruste mikä tahansa, ovat moraalisesti vastenmielisiä ja anteeksiantamattomia, edustaja sanoi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.