Itsemurhaa yrittäneelle syyte taposta

Parikymppinen kärköläläismies syyllistyi tappoon, kun hän ajoi itsemurhatarkoituksessa päin vastaantulevaa autoa viime talvena kotikunnassaan ja toinen nuori mies kuoli. Näin katsoi Lahden käräjäoikeus maanantaina.

Oikeus päättää tuomiosta sen jälkeen, kun syytetylle on tehty mielentilatutkimus. Hän pyysi sitä itse, eikä syyttäjäkään vastustanut syyntakeisuuden selvittämistä.

Nuorukainen myönsi oikeudessa ajaneensa helmikuussa Riihimäki-Lahti-tiellä 80-100 kilometrin nopeudella tahallaan päin autoa, joka ajoi vastakkaiseen suuntaan keskellä kolmen auton jonoa. Auton kuljettaja, 28-vuotias kärköläläinen opiskelija, sai törmäyksessä kuolemaan johtaneet vammat.

Syytetyn mielestä kyse ei olisi ollut taposta, vaan vaihtoehtoisen syytteen mukaisesti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Uhrin omaisilla ei ollut oikeudessa rahallisia vaatimuksia.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Happosen mukaan tapaukseen soveltuu korkeimman oikeuden ennakkopäätös vuodelta 1992.

Lahdessa on lähiaikoina tulossa oikeuteen samantyyppinen juttu. Kun itsemurhahakuinen autoilu ei tällä kertaa johtanut toisen kuolemaan, on rikosnimikkeenä tapon yritys.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat