Mainos

Itävaltalaispapit haluavat uudistuksia

Itävallassa kolme neljästä katolisen kirkon papista haluaa luopua selibaatista, kertoo tuore raportti. Valtaosa papeista uudistaisi kirkkoa muutenkin.

GMK-tutkimuslaitoksen mukaan 74 prosenttia papeista ajattelee, että katolisen kirkon papiston selibaatti pitäisi lopettaa. Muutenkin kirkkoa pitäisi uudistaa, sanoi 78 prosenttia papeista kyselyssä.

Muiden kansalaisten keskuudessa luku oli vain 66. Papeista 78 prosenttia ja muista itävaltalaisista 79 prosenttia sanoi, että katolisen kirkon pitäisi miettiä uudelleen suhtautumistaan avioeroon. Lähes 80 prosenttia papeista oli sitä mieltä, että maallikoilla pitäisi olla enemmän sananvaltaa kirkon asioihin, ja 60 prosenttia halusi kirkon harkitsevan naispappien sallimista ja 58 prosenttia halusi uudistaa suhtautumista homoihin.

Vatikaanin linjoilla papit olivat vain aborttikysymyksessä. Vain 32 prosenttia papeista halusi aborttikiellon miettimistä uudelleen. Kyselyyn haastateltiin puhelimitse 366 roomalaiskatolista pappia ja 400:aa muuta ihmistä. Kolme neljäsosaa itävaltalaisista on katolilaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.