Mainos

Itävaltalaismeppi: Europarlamentaarikoilla paljon petoksia

Europarlamentin jäsenet huijaavat päivärahoilla, väittää itävaltalainen europarlamentaarikko.

Itävaltalaisen europarlamentaarikon Hans-Peter Martinin mukaan Euroopan parlamentin jäsenten tekemät petokset päivärahoilla ovat luultua yleisempiä.

Martinin syytöksistä kirjoittivat useat saksankieliset lehdet tänään, ja ne nousivat esiin myös alkaneella Euroopan parlamentin täysistuntoviikolla Strasbourgissa.

Saksalaisen Bild Zeitung -lehden mukaan Hans-Peter Martin on luetellut yli 7 200 tapausta, joissa europarlamentaarikot eli mepit ovat nostaneet päivärahaa osallistumatta kuitenkaan parlamentin työhön. Päiväraha on 262 euroa, ja siten väärinkäytökset nousisivat Martinin syytösten mukaan miljooniin euroihin.

Martin alkoi tutkia kollegoidensa päivärahojen käyttöä tarkemmin kaksi vuotta sitten. Hänet erotettiin parlamentin sosialistiryhmästä muutama viikko sitten, kun hänen esittämänsä petossyytökset tulivat julkisuuteen.

Saksalainen sosialistimeppi Martin Schulz vaati tänään parlamentin istunnossa, että jonkun ulkopuolisen tahon, esimerkiksi EU:n tilintarkastustuomioistuimen pitäisi tutkia petossyytökset.

- Hänen esittämänsä jatkuvat syytökset loukkaavat meidän kunniaamme, Schulz sanoi.

Euroopan parlamentin sosialistiryhmän puheenjohtaja Enrique Baron puolestaan vertasi itävaltalaismepin työskentelytapoja Stasiin ja piti niitä täysin tuomittavana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.