Itävaltalaiset järkyttyivät uudesta insestiskandaalista

Ensin Natascha Kampusch, nyt Amstettenin insestiskandaali. Kaksi järkyttävää hyväksikäyttötapausta. Itävaltalaiset ovat kuohuksissaan, hämmentyneitä ja ihmeissään: miten kukaan voi tehdä tällaisia rikoksia ja miksei kukaan huomaa mitään?

Viikonloppuna itäinen Amstettenin pikkukaupunki suistui raiteiltaan kun ilmeni, että paikallinen 73-vuotias mies oli pitänyt omaa tytärtään vankina 24 vuoden ajan perheen kotitalon kellariin piilotetuissa huoneissa. Sisäänkäynti oli kätketty kirjahyllyjen taakse ja salaisuuden varmisti paksu teräsbetoniovi.

Isä vangitsi tyttärensä kellariin vuonna 1984 tämän ollessa 18-vuotias. Viranomaisille isä väitti tyttären karanneen. Hän myös syytti toistuvasti poliiseja siitä, etteivät he tee tarpeeksi tämän löytämiseksi.

Vuosien aikana isä ilmeisesti käytti tytärtään toistuvasti seksuaalisesti hyväksi ja teki tälle seitsemän lasta. Yksi lapsista kuoli pian syntymänsä jälkeen. Isä adoptoi kolme lapsista yhdessä nykyisin 69-vuotiaan vaimonsa kanssa, mutta kolme heistä on viettänyt koko ikänsä kellarissa ilman vilaustakaan auringosta.

Vyyhti alkoi paljastua, kun yksi kellariin lukituista lapsista, 19-vuotias tyttö, sairastui vakavasti ja hänet vietiin sairaalaan. Kun lääkärit tiedustelivat lapsen äidin perään, vapautti isä hänet kellarista. Hämmästyneelle vaimolleen hän selitti tyttären vihdoin palanneen karkumatkaltaan - 42-vuotiaana.

Tytär paljasti kauhutarinansa poliisille, kun hänelle luvattiin, ettei hänen tarvitse enää kohdata isäänsä. Tänään isä viimein tunnusti sekä tyttärensä vangitsemisen että insestin.

Tytär ja kaikki kuusi lasta ovat sairaalahoidossa. Varsinkin vankeina olleiden tila on vakava.

"Saisitte hävetä"

Amstettenissa ja muualla Itävallassa hämmästellään etenkin sitä, miten kukaan ei huomannut mitään omituista isän käytöksessä. Viranomaiset ja naapurit uskoivat mukisematta tämän puheet tyttären karkaamisesta. Edes kolmen lapsen äkillistä ilmestymistä perheen rappusille vuosien mittaan ei pidetty kummallisena.

Monet pitävät myös epäilyttävänä, ettei 69-vuotias vaimo muka havainnut mitään, vaikka hänen miehensä raahasi taloon vuosikaudet ruokaa ja vaatteita useille ylimääräisille ihmisille.

- Amstetteniläisten sietäisi hävetä. Väki on vain kääntänyt katseensa toisaalle, syytti sanomalehti Österreich.

- Koko kansan on kysyttävä itseltään mitä oikein on tapahtumassa, vaati puolestaan Der Standard.

Paikalliset viranomaiset ovat jo ehättäneet jo puolustamaan omaa toimintaansa. Heidän mukaansa isä eli täydellistä kaksoiselämää ja onnistui valehtelemaan kaikille.

- Jos meillä olisi ollut pienikin mahdollisuus tehdä jotain, olisimme käyttäneet sen, kaupungin edustaja Hans-Heinz Lenze sanoo.

Lue myös:

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat